espa 2014-2020

inedivim

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διήμερο σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου του ΚΠΕ Φιλίππων με τίτλο: «Αμήχανη πόλη: Καπνομάγαζα – ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης μου».

Μάι 06, 2017 ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ από

Το ΚΠΕ Φιλίππων, στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση», προτίθεται να υλοποιήσει διήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Αμήχανη πόλη: Καπνομάγαζα – ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης μου». Το σεμινάριο προγραμματίστηκε να υλοποιηθεί στις 27-28/05/2017.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος της πόλης που περιλαμβάνει την περιοχή των καπναποθηκών. Ένα σύνολο που η δημιουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την άνθιση του καπνεμπορίου στην Καβάλα που ξεκίνησε στα 1870-80. Η εμφάνιση των καπναποθηκών στον αστικό ιστό της πόλης αποτέλεσε κυρίαρχη εικόνα για αρκετές δεκαετίες. Στο απώγειο της παραγωγής και εμπορίας του καπνού δίκαια η πόλη ονομάστηκε  “καπνούπολη των Βαλκανίων “ και  “ Μέκκα του καπνού”. Το κομμάτι αυτό της πόλης, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής της κληρονομιάς, η οποία με τη σειρά της αποτελεί το πρωταρχικό στοιχείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας κοινωνίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με προτεινόμενες βιωματικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις θα βοηθήσουν τους μαθητές να συνδέσουν τη σχολική ζωή και γνώση με την πόλη τους, να διαμορφώσουν στάσεις και αξίες σχετικά με την προστασία τόσο του περιβάλλοντος όσο και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και τέλος να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου καθώς και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του δικτύου, μέλη συνεργαζόμενων ΚΠΕ της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλίππων, στο μουσείο Καπνού της Καβάλας, στη Δημοτική Καπναποθήκη καθώς  και στην περιοχή που περιβάλλεται από τις οδούς Αριστείδη Στάνη, Αναγεννήσεως, Ρωμανού και Ρούσβελτ στην πόλη της Καβάλας.

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε τροχόσπιτα στις εγκαταστάσεις των Λασπόλουτρων Κρηνίδων, στην περιοχή των Φιλίππων. Οι συμμετέχοντες από μακριά μπορούν να φιλοξενηθούν από την Παρασκευή 26 Μαΐου. Κρίνεται απαραίτητο να φέρουν μαζί τα προσωπικά τους είδη υγιεινής καθώς και έναν υπνόσακο. Δίπλα στις εγκαταστάσεις υπάρχει ξενοδοχείο για όποιον θελήσει να διαμείνει εκεί και να επιβαρυνθεί με τα έξοδα διαμονής.

Από το ΚΠΕ Φιλίππων θα καλυφθούν τα έξοδα διατροφής.

Τα έξοδα μετακίνησης (και διαμονής για όσους θελήσουν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο) των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των συνεργαζόμενων ΚΠΕ θα καλυφθούν από το τεχνικό δελτίο του αντίστοιχου ΚΠΕ. Τα έξοδα μετακίνησης των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών δραστηριοτήτων οι οποίοι είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής ομάδας του δικτύου θα καλυφθούν από το ΚΠΕ Φιλίππων. Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 20 διδακτικών ωρών και θα πραγματοποιηθούν θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια και επισκέψεις στο ευρύτερο πεδίο των Φιλίππων και της πόλης της Καβάλας. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Επίσης όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρουσιάσουν εισήγηση σχετική με το θέμα και το περιεχόμενο του σεμιναρίου παρακαλούνται να αποστείλουν περίληψη αυτής μαζί με την αίτηση τους.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου, της Παιδαγωγικής Ομάδας του δικτύου, και τα μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ της χώρας, μπορούν να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους ηλεκτρονικά (βλ. υπόδειγμα) μέχρι την Παρασκευή 5 Μαίου.

Οι εκπαιδευτικοί    Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα μπορούν να αποστείλουν αίτηση μέσω του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων επίσης μέχρι την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Οι Υπεύθυνοι παρακαλούνται να αποστείλουν στο ΚΠΕ Φιλίππων μέχρι την Τρίτη 9 Μαίου, την κατάσταση με τα ονόματα όλων των εκπαιδευτικών μαζί με τις αιτήσεις τους με Fax ή email.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλίππων https://www.kpe-philippi.gr/ στην επιλογή->ΑΙΤΗΣΕΙΣ ON LINE->ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ μέχρι την Παρασκευή 5 Μαίου (στο πεδίο τίτλος σεμιναρίου θα συμπληρώσετε τον τίτλο: Αμήχανη πόλη: Καπνομάγαζα – ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης μου).

Το ΚΠΕ Φιλίππων θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα του έως την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το ΚΠΕ Φιλίππων στο τηλέφωνο 2510 516661.

 

Uncategorized, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά με τον συντάκτη

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διήμερο σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου του ΚΠΕ Φιλίππων με τίτλο: «Αμήχανη πόλη: Καπνομάγαζα – ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης μου».”

Αφήστε απάντηση